Tepih trava-travni busen

 

                                             Travnjak za 1 dan   


Ako želite gotov travnjak za jedan dan to možete ostvariti naručivanjem gajenog travnog busena iz našeg rasadnika.Naša tepih trava je proizvedena na humusnoj podlozi,od odabranih sorti uvoznog semena renomiranih svetskih proizvodjača čije su travne smeše najpodesnije za naše podneblje i klimatske uslove.


Tepih trava koju mi proizvodimo na našim parcelama je potpune gustine,očišćena od svih vrsta korovskih biljaka i drugih neželjenih sastojaka,pogodna je za sunčane kao i za travnjake u delimičnoj senci.


Ovako formiran travnjak je otporan na sušu i visoke temperature,na bolesti travnjaka i regeneriše se bokoranjem posle manjih oštećenja tako da nije potrebno nikakvo dosejavanje.Naša tepih trava je pogodna za dvorišta,parkove,komercijalne objekte i sportske terene.


                         

                                Zašto tepih trava a ne setva travnjaka


Postavljanje travnog busena je u početnoj fazi veća investicija od zasnivanja travnjaka setvom ali se ta razlika nadoknadjuje već u prvoj fazi korišćenja i održavanja vašeg travnjaka.


Posejani travnjak nosi odredjeni rizik i zahteva dosta upornog rada,znanja i troškova da bi se došlo do kvalitetnog gustog travnjaka.Za setvu travnjaka je potrebno perfektno spremiti teren,nasuti kvalitetnu humusnu zemlju,odabrati kvalitetnu smešu semena dobre klijavosti i pogodnu za vaš prostor,neophodno je i pravilno posejati seme specijalnim sejalicama,zakopati seme na odredjenu dubinu,obezbediti prvih par meseci više puta u toku dana pravilno navodnjavanje i ono što je najteže izboriti se sa korovima koji rastu brže od posejane trave.Ukoliko se sve ovo ne ispoštuje krajnji rezultat je travnjak pun korova,loše klijala trava i proredjen travnjak.Nakon toga se ide u neuspešne pokušaje dosejavanja travnjaka,prskanje korova herbicidima da bi se koliko toliko posejani travnjak doveo u zadovoljavajuće stanje.Sve to predugo traje i košta dosta novca ali i živaca.


Najveći broj klijenata i kupaca su upravo oni koji su neuspešno par puta pokušali da poseju travnjak pa su se na kraju ipak odlučili za sigurniju varijantu-tepih travu.

  
Iz tog razloga smo mi za Vas odradili veći deo posla i proizveli gotove travnjake.Vaše je samo da uživate u njima.


Postupak formiranja travnjaka postavljanjem tepih trave je znatno kraći a krajnji rezultat neuporedivo bolji.Postavljanje tepih trave traje najviše par dana  a često se završi za jedan radni dan.Ceo postupak obuhvata nivelaciju terena,postavljanje rolni,valjanje,djubrenje i intenzivno zalivanje prvih par dana.Travnjak je moguće koristiti već za par dana.Travnjak formiran našim travnim busenom je otporniji,izdržljiviji i lakši za održavanje.Održavanje se sastoji u zalivanju i redovnom košenju.

 

Tepih travu pored proizvodnje i prodaje postavljamo,organizujemo prevoz travnog busena do Vas i sve to po najpovoljnijim cenama.Radimo i nivelaciju i pripremu terena za postavljanje travnog busena.


Cene travnog busena zavise od kvadrature koja Vam je potrebna kao i grada gde je potrebno isporučiti tepih travu.Isporuku organizujemo do bilo kog mesta u zemlji.Ako se odlučite da mi odradimo i pripremu terena i postavimo tepih travu cene zavise od kvadrature i od potrebnih radova na pripremi terena za postavljanje travnjaka.Svakako smo cenovno konkurentni na trzištu jer tepih travu proizvodimo na našim parcelama.Mi u ponudi imamo isključivo prvoklasni gajeni travni busen. 
Više slika pogledajte u galeriji »